Anns äppelrutor

Serverar: 28 portioner

Detta recept kom till i förmiddags efter att jag i skogen igår icke hittade en endaste liten svamp, men istället gick rakt på ett gammalt äppelträd som dignade av mogna äpplen. Vill man kan man skära större rutor och servera med gräddvaniljkräm eller liknande. Mumsiga blev de i alla fall!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 6-7 äpplen
  • 250 g mandelmassa
  • 150 g smält margarin
  • Instruktioner

    Klä en braspanna med bakplåtspapper och smörj pappret med margarin. Sätt ugnen på 150º. Vispa ägg och strösocker kraftigt tills det blir mycket pösigt. Rör i det siktade vetemjölet. Häll smeten i braspannan. Skala och skär äpplena i bitar och lägg dessa ovanpå smeten. Riv mandelmassan direkt över äppelbitarna. Häll det smälta margarinet över hela kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Skär upp kakan innan den svalnar.

    Liknande recept

    5
    40 min
    12

    Kommentarer (1)

    Lavemang 13 oktober 2013

    Jag hade syrliga äpplen och detta blev helt himmelskt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben