Äppelrutor

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Så god så den smälter i munnen!

Ingredienser

  • 6 äpplen skurna i klyftor + socker och kanel
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Pudersocker
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst. Blanda omväxlande i mjölken och mjölet, som först blandats med bakpulver och vaniljsocker. Rör till en jämn smet. Häll denna i en väl smord och bröad långpanna och stick ner äppelklyftorna som först doppats i socker och kanel. Grädda i 200- 225 graders ugnsvärme i ca 10- 15 minuter. Prova med sticka. När kakan kallnat sikta pudersocker över. Skärs i fyrkanter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben