Äppelrutor i långpanna

Serverar: 30-40 portioner

Tid: 1 timme

Många små goda rutor blir det av den här satsen. Och lättbakade är de också...

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl gräddmjölk
  • Strössel
  • 1 dl grovt hackad mandel
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 2 msk vaniljsocker
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • 6 äpplen
  • Instruktioner

    1. Gör så här Smält smöret, låt det svalna. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda mjöl och bakpulver, rör försiktigt ner matfett, mjölk och mjölblandning i äggsmeten. Häll smeten på bakpapper i långpanna, 30 x 40 cm.
    2. Strössel: Mät upp alla ingredienser i en stor plastpåse, skaka påsen så att strösslet blandas.
    3. Skala och skär äpplena i klyftor, lägg dem i påsen och skaka om.
    4. Fördela strösslet över kaksmeten och tryck ner äppelbitarna något i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter i 175°. Låt kakan svalna, skär den i ca 30-40 rutor.
    5. LÅT SMAKA!
    6. Serveras gärna med vaniljvisp eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben