Lätta äppelrutor med kanel

Serverar: 16 portioner

För diabetiker och vi andra som tänker på vad vi äter! Energi: 470 KJ/112 kcal Fett: 2 g Kolhydrater: 20 g

Ingredienser

  • 3 ½ dl mjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk kanel
  • 1 ½ tsk mald ingefära
  • 4 dl Canderel strö
  • 2 ägg
  • 2 dl lättmjölk
  • 60 g Milda iculinesse
  • 2 gröna äpplen, skalade och rivna
  • 90 g russin
  • 1 rött äpple, skalat och skuret i tunna skivor
  • Ev. färdig glasyr på tub
  • Instruktioner

    1. Ställ ugnen på 175 grader.
    2. Klä en långpanna (20 cm x 30 cm) med bakpapper. Blanda ihop mjöl, bakpulver, kanel, ingefära och Canderel strö i en skål. Blanda ihop ägg, mjölk och Milda culinesse och tillsätt detta i mjölblandingen. Rör noga.
    3. Tillsätt det rivna äpplet och russinen. Fördela smeten i långpannan och dekorera med äppleskivorna.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt svalna på ett galler. Dekorera eventuellt med glasyr och skär sedan kakan i 16 lika stora rutor.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2
    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben