Lindas chokladmoussetårta

Serverar: 8-10 portioner

Ett eget utprovat recept åt en vän som är laktosintolerant. Byter då till laktosfria alternativ.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g mörk eller vit choklad
  • 25 g smör
  • 6 dl finkrossade Kellogs Special K
  • Chokladmousse
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 4 gelatinblad
  • Dekoration
  • 50 g riven mörk eller vit choklad
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen och smöret till bottnen över vattenbad och blanda med krossade Kellogs Special K.
    2. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter.
    3. Tryck ut chokladbottnen i formen, det går lättast med baksidan av en stor sked. Ställ kallt att stelna.
    4. Smält chokladen till moussen över vattenbad, koka upp mjölken, häll den över och rör till en slät kräm.
    5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter. Krama ur dem och smält på svag värme på spisen eller i mikron i 10 sekunder på högsta effekten.
    6. Rör ner i den varma chokladkrämen och låt svalna en liten stund. Rör lite då och då under tiden.
    7. Blanda grädden med florsocker och vaniljsocker. Vispa den fast och vänd ner chokladkrämen varsamt.
    8. Bred moussen över bottnen, jämna till ytan och ställ kallt att stelna. Det tar minst 4 timmar i kylskåp men det går bra att frysa den och ta fram den 30 minuter före serveringen.
    9. Lossa formen genom att doppa en kniv i hett vatten och dra runt kanten.
    10. Riv mörk eller vit choklad över och toppa med fina hallon.
    11. Skär i bitar med en vass kniv.
    12. Tips: Prova att tillsätta 100 g hackad choklad i moussen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annajessicaa 30 september 2011

    Recept på laktosfri chokladmoussetårta

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben