Vit chokladmoussetårta med vanlijkräm

Serverar: 6 portioner

God tårta. Passar till det mesta! Jag gjorde den till min mamma när hon fyllde år.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Vitchokladmousse
  • 200 g vit choklad
  • 3 dl grädde
  • 2 äggulor
  • Vaniljkräm
  • 1 dl vaniljkräm
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Botten: Kan ta en köpt botten också. Smörj och bröa en form, ca 2½ l. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna och vänd sedan ner det i smeten. Blanda om och häll sedan ner i formen. Grädda 40 min i nedre delen av ugnen, 175º . Stjälp upp kakan och låt svalna, skär sedan till 3 bottnar. Klä in en form med löstagbar botten i plastfolie. Lägg sedan i den nedersta botten.
    2. Vitchokladmousse: Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa ner äggulorna. Vispa sedan grädden och blanda ihop med chokladen. Fördela över den nedersta botten. Och lägg sedan över mellersta botten.
    3. Vaniljkräm: Gör en vaniljkräm som anvisningarna på förpackningen. Ta sedan ca 1 dl av den och blanda med ca i dl grädde. Lägg över vaniljkrämen på mellersta botten. Lägg över sista botten och ställ in i frysen.
    4. Garnerna sedan med grädde och låt din egen fantasi flöda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben