Serverar: 16 portioner
Vit, vacker och jättegod är desserttårtan som serveras med frukt och vispad grädde. Tips Har du inte konjak, ta xante likör, det blev jätte gott
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.
Är det här kakan från Arlas hemsida? Instämmer att den var jättegod! Finns det nåt annat alternativ att ha i istället för konjak eller likör tro? =)
Helt enkelt underbar
Den var jättegod, men mastig.
Efter 35 minuter så var inte kakan klar för fem öre, den var jättedegig. så jag lät den vara inne i kanske fem-tio minuter till. Och då var den bara lite kladdig, så jag trodde den var klar. Eftersom den hette kladd.... Ack så fel jag hade! Misslyckades! :( Ska kolla på kakan imorgon men den kändes som en flopp. Men nu vet jag det till en annan gång, men där den var bra var den riiiiktigt god! :)