Vit kladdchoklad tårta

Serverar: 16 portioner

Vit, vacker och jättegod är desserttårtan som serveras med frukt och vispad grädde. Tips Har du inte konjak, ta xante likör, det blev jätte gott

Ingredienser

  • 250 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 msk konjak
  • 2 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 150 g vit choklad
  • 1/2 dl vispgrädde
  • florsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    GIJen 2 november 2007

    Är det här kakan från Arlas hemsida? Instämmer att den var jättegod! Finns det nåt annat alternativ att ha i istället för konjak eller likör tro? =)

    Karin50 3 november 2007

    Helt enkelt underbar

    carre007 1 juli 2008

    Den var jättegod, men mastig.

    Lindie 17 juli 2008

    Efter 35 minuter så var inte kakan klar för fem öre, den var jättedegig. så jag lät den vara inne i kanske fem-tio minuter till. Och då var den bara lite kladdig, så jag trodde den var klar. Eftersom den hette kladd.... Ack så fel jag hade! Misslyckades! :( Ska kolla på kakan imorgon men den kändes som en flopp. Men nu vet jag det till en annan gång, men där den var bra var den riiiiktigt god! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben