Vit chokladsmörkräm (Spackling av tårta)

Serverar: 1-2 portioner

Vit chokladsmörkräm är jättebra att spackla tårtorna med innan de täcks med sugarpaste. Krämen är framförallt god men också väldigt lättarbetad.

Ingredienser

  • 100 g osaltat smör
  • 100 g Philadelphiaost
  • 100 g vit choklad, ev smak
  • Instruktioner

    1. Ta fram smöret så att det blir rumsvarmt. Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp.
    2. Den går att förvara i kylskåp några dagar och den fungerar även utmärkt att frysa. Kom ihåg att ta fram krämen ur frysen eller kylskåpet i tid innan du spacklar tårtan så att den inte är för hård. (Går att köra några sekunder i mikron). Spacklar man ganska tunt räcker krämen till två tårtor men vill du ha tjocka lager får du räkna med att den räcker till en tårta.
    3. Tillsätter du lite florsocker kan du använda krämen som frosting och spritsa på cupcakes.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben