Vit Chocklad tårta med Bärbomber

Serverar: 15-20 portioner

Min personliga favorit med vit chocklad, nötter och bär som kan förberedas flera dagar i förväg och förvaras i frys. Den är lättar att göra än vad beskrivningen kanske antyder och är väl värd allt besvär

Ingredienser

  • 1 Botten
  • 100 gr socker
  • 200 gr pistagenötter (eller annan valfri nötsort)
  • 1 äggvita
  • 1 msk potatismjöl
  • 3-4 äggvitor
  • 100 gr socker
  • Bär Panna-cotta
  • 150 gr bär
  • 1/2 vaniljstång (skårad och urkärnad)
  • 3 msk socker
  • citronsaft
  • 2 dl grädde
  • 2 gelatinblad
  • ev 50 gr vit choklad
  • Vit chockladmousse
  • 3 msk socker
  • 1,5 msk maizena
  • 1/2 vaniljstång
  • 1/2 dl mjölk
  • 1st äggrula
  • 2 gelatinblad
  • 150 gr vit chocklad
  • 5 dl grädde
  • 3 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Bottnar ------ Ugn 175 grader Lägg nötter, socker och äggvita i en mixer och finhacka ingredienserna tills det liknar en fin gröt Vispa övriga äggvitor med potatismjölet och tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills du har en fast maräng. Blanda ca 1/3 av marängen i "gröten" och vänd sedan försiktigt samman med resten av marängen. Ta fram en springform och rita på bakplåtspapper hur står botten ska vara. Bred ut smeten på pappret och ställ in i ungen. låt stå ca 30-35 min. Måste vara HELT kall innan du häller på fyllningen (Tårtan kan göras i flera lager, gör så många bottnar du önskar använda)
    2. Bär Panna-cotta Lägg gelatin-bladen i kallt vatten
    3. Koka upp bär, vaniljstång, socker och citronsaft och låt sjuda 10-15 min Ställ åt sidan för att kallna (minst 2 timmar, gärna i kylskåp)
    4. Koka upp grädden och lägg i den vita chokladen om du valt att använda den. Tag av från värmen och lägg i gelatinet. Låt kallna (minst 3 timmar)
    5. Blanda samman grädden med bären med elvisp Använd spritspåse eller sked och klicka upp önskat antal "bomber" på en bricka och ställ i frysen (kan även göra en större "platta" istället för fler små "bomber").
    6. Vit chockladmousse Lägg gelatin-bladen i kallt vatten Koka upp socker, maizena, vaniljstång, mjölk och äggulan till vaniljsås. Hacka chokladen och lägg i vaniljsåsen. Blanda ner gelatinet. Vispa grädden och vänd ner 1/3 i vaniljsåsen. Vänd försiktigt samman med resten av grädden Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i moussen.
    7. Montering Lägg din botten i springformen (skär av kanterna om nödvändigt Häll på moussen Tag fram bär panna-cottan och tryck ner "bomberna" i moussen och täck över dem så de blir gömda. (har du valt flera lager lägger du på en botten till och upprepar) Ställ i frysen Ta fram några timmar innan servering och dekorera efter önskemål. Funkar fint med marsipan och mörk chocklad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben