Vit chokladmoussetårta

Serverar: 8 portioner

Familjens favorittårta. Vi brukar använda Baileys istället för citruslikör. Det blir extra gott. Om jag inte har passionsfrukt tar jag choklad och strimlar ovanpå.

Ingredienser

  • 300 gr mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 2 äggulor
  • 2 msk citruslikör, t ex cointreau
  • Garnering
  • 2-3 passionsfrukter
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll det över moussen. Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lece 25 september 2009

    Det här är en absolut toppengod tårta, går bra att förbereda och ha i frysen.Jag har gjort den otaliga gånger och den gör succé varje gång ! Godast blir den med passionsfrukt, men hallon går också bra.

    gosmamman 1 januari 2010

    Det blev en given succé med din chokladmousse till nyårsfesten! Tack för receptet Carin "gosmamman"

    Prolandia 2 januari 2012

    Kanongod. Ensäker succe.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben