Chokladmoussetårta

Serverar: 12 portioner

Kan sparas i frysen i 1 månad. Så man kan verkligen förbereda den vid kommande bjudning

Ingredienser

  • 150 g hasselnötter
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Fyllning
  • 150 g blockchoklad
  • 3 ägg
  • 1 msk kallt kaffe
  • 1 msk apelsinlikör
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering 50 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Botten: Mal hasselnötterna i mandelkvarn eller matberedare Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner sockret. Vänd till sist ner de malda nötterna. Smörj en form med löstagbar kant. Häll smeten i formen. Grädda tårtbottnen i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen och får kallna på galler
    2. Fyllning: Smält chokladen. Skilj äggulor och äggvitor. Rör ner äggulor, kaffe och likör i chokladen. Vispa äggvitor till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten. Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
    3. Lägg tillbaka tårtbotnen i bakformen. Häll i fyllningen över. Täck tårtan med folie och låt den stå i frysen tills servering. Minst 4 h.
    4. Garnering innan servering: Smält choklad och bre ut på bakplåtspapper och låt stelna. Skär chokladen i rutor eller bryd bitar och garnera strax före servering.
    5. UGN 175 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    teklamar 17 september 2010

    Den här tårtan är helt otrolig! Jag gjorde den i Spanien och de hade aldrig smakat något så gudomligt. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben