Chokladmoussetårta med valnötsbotten

Serverar: 12-14 portioner

Låter mycket gott.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g valnötter
  • 125 g smör
  • Mousse
  • 250 g mjölkchoklad
  • 250 g mörk choklad
  • 175 g rumstempererat smör
  • 2 ½ dl socker
  • 6 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ½ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Botten: Grovhacka och rosta nötterna. Smält smöret och blanda med nötterna. Häll upp i en rund form med löstagbar kant ca 22 cm i diametern. Ställ i kylen
    2. Mousse: Smält chokladen i micron eller i vattenbad . Vispa det rumstempererade smöret och sockret i en skål tills det är fluffigt. Tillsätt äggen och vispa ytterligare 2 minuter.
    3. Vispa ner den smälta chokladen,vaniljsocker och grädde i ägg smeten och fortsätt vispa i 2 minuter. Bred smeten över nötbottnen och ställ i kylen i minst 3 timmar.
    4. Lossa kakan från formen och flytta till ett fat. Garnera med bär. Servera gärna med en klick grädde och björnbär till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    indra 17 september 2009

    Hur mycket smör ska det vara i moussen?

    ovebea 27 augusti 2010

    Underbart god, lite nogatsmak över det hela. Alla blev stormförtjusta idenna goda tårta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben