Lindas biobitar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En riktigt god kvällsrätt. Rätten blev till efter ett biobesök.

Ingredienser

  • 4 hamburgerbröd
  • 185 g tonfisk i olja (1 burk)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk citronsaft
  • 4 msk hackad ättiksgurka eller bostongurka
  • 2 msk hackad gul lök
  • Hackad dill efter tycke och smak
  • 140 g bacon (1 paket)
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop allt utan citron och bacon. Smöra hamburgerbröden och stänk över lite citronsaft. Fördela blandningen på bröden och lägg på locket. Korsa 2 bacon över varje bröd och vik under brödkanten. Stek mitt i ugnen på 225 gr ca 10 - 15 min tills baconen är färdiga och bröden gyllenbruna.
    2. Servera med en krispig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Anderstam 19 januari 2014

    Härlig och mycket lättlagad 5 poängare. Den skänkte glädje till både öga och gom. Kommer garanterat att göras många fler gånger. Bifogar bilder både färdig och före ugn. :)

    Babbo2001 17 mars 2015

    Supergott!

    Marie 17 november 2020

    Jättegoda, såna gjorde min mamma som fredagsmys när jag var liten på 70-talet :) ett av väldigt få tillfällen som vi fick äta framför tv:n :) Kul att se att receptet fortfarande finns.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben