Lindas absoluta frölimpa

Tid: 2 timmar

Ett hälsosamt, gott och saftigt bröd till frukost, soppan eller som nattmacka!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk mörk sirap
  • 3/4 tsk salt
  • 1 tsk mortlad fänkål
  • 1/2 dl linfö
  • 1/2 dl sesamfrö
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl (inkl 1 dl till utbakning)
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt sirap, salt, fänkål, linfrö och sesamfrö. Blanda i rågmjöl och till sist vetemjöl.
    2. Degen ska vara ganska blöt och kladdig när den ställs på jäsning. Låt stå i 1 timme övertäckt med duk.
    3. Baka ut degen med 1 dl vetemjöl. Dela degen i två delar och forma limpor. Lägg dem på bakplåtsklädd plåt och strö över mjöl. Skär med vass kniv sneda snitt i limporna. Låt jäsa under duk 30 minuter.
    4. Placera plåten i nedre delen av ugnen, 200 grader, 20 minuter.
    5. Linda in de färdiga limporna i bakdukar och låt svalna.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 15 min
    6-8
    338

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben