Lasagne med kassler

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar

Det här blev en väldigt god lasagne.

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 6-7 st stora färska champinjoner
  • 9-10 lasagneplattor
  • 2 dl riven ost
  • 150 g fetaost
  • Tomatsås
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2-3 dl vatten
  • 2 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Vit sås
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tomatsåsen: blanda krossade tomater, vatten, smulad grönsaksbuljongtärning och oregano i en kastrull. Koka såsen under lock 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Vita såsen: smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-10 minuter, rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skär kasslern i små bitar. Dela champinjonerna i små bitar och stek dessa, salta när de är färdigstekta.
    4. Smörj en ugnssäker form. Varva den vita såsen, lasagneplattorna, kasslern och champinjonerna, den smulade fetaosten och tomatsåsen. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över den rivna osten och gratinerna mitt i ugnen 40-45 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9
    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben