Vegetarisk lasagne med zucchini
En jättelätt, smakrik lasagne där man slipper laga ostsås gjord på mjölk, som bara bränner fast i kastrullen!
Ingredienser
200 g lasagneplattor
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
1 zucchini, ca 300 gram
4 dl lätt crème fraiche (kokbar)
1 dl riven parmesanost (funkar även med annan riven ost)
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs löken i oljan och tillsätt tomaterna och socker.
Låt det småputtra i 5-10 minuter.
- Skiva zucchinin i 1 cm grova bitar.
Låt den koka med crème fraichen cirka 5 minuter.
Rör ner osten i såsen och smaka av med salt och peppar.
- Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form, och varva därefter med plattor, ostsås och tomatsås.
Lägg lite av den vita såsen överst och strö eventuellt lite parmesanost över.
Sätt mitt i ugnen cirka 20 minuter.
- Passar bra med en sallad till, som t.ex. innehåller ruccola.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...