Vegetarisk lasagne med zucchini

Serverar: 4 portioner

En jättelätt, smakrik lasagne där man slipper laga ostsås gjord på mjölk, som bara bränner fast i kastrullen!

Ingredienser

  • 200 g lasagneplattor
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 1 zucchini, ca 300 gram
  • 4 dl lätt crème fraiche (kokbar)
  • 1 dl riven parmesanost (funkar även med annan riven ost)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan och tillsätt tomaterna och socker. Låt det småputtra i 5-10 minuter.
    2. Skiva zucchinin i 1 cm grova bitar. Låt den koka med crème fraichen cirka 5 minuter. Rör ner osten i såsen och smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form, och varva därefter med plattor, ostsås och tomatsås. Lägg lite av den vita såsen överst och strö eventuellt lite parmesanost över. Sätt mitt i ugnen cirka 20 minuter.
    4. Passar bra med en sallad till, som t.ex. innehåller ruccola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben