Vegetarisk lasagne

Serverar: 3-4 portioner

(dubbel sats fyller en långpanna):

Ingredienser

  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 grovt rivna morötter
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 400-500 g keso
  • 2 msk olja
  • 2 hg riven smakrik ost, tex lagrad Cheddar
  • 2 plattor lasagne (grön eller vit)
  • 2 dl mjölk
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 msk basilika eller italiensk salladskrydda
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Bryn lök och morot i olja i en gryta Häll i tomaterna och låt koka i 15 minuter Sätt ugnen på 225° C Krydda Rör i keson, det bör vara ca 1 liter sås Smörj en eldfast form Varva lasagne, sås och ost så att lasagnen täcks med sås Fyll ev på med litet mjölk, lasagnen absorberar rätt mycket Grädda lågt i ugnen i ca 30 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    VillaBoo 14 augusti 2014

    Bra ****

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben