Vegetarisk Lasagne

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Godaste maten jag ätit på länge.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 zucchini
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 chilipeppar eller annat med hetta
  • 1 msk olja
  • 1 brk krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche ( använder yoplaits 8 % )
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk socker
  • Nymalen svartpeppar
  • Blad från en kruka basilika
  • 250 g frusen bladspenat, tinad
  • 200 g fetaost
  • 9 lasagneplattor
  • 100 g riven ost, smakrik
  • Instruktioner

    Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin åckså i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka löken, vitlöken och chilin om du använder den. Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna, tillsätt zucchinin, tomaterna, crème fraiche och kryddorna utom basilikan. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan. Smaka av och justera framför allt chilimängden. Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pia61 3 oktober 2010

    Den här lasagnen var verkligen jättegod!!! Jag använde sambal oelek istället för färsk chili, och så spädde jag med lite vatten. Den kommer jag att göra igen, garanterat! Tack!

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben