Italiensk lövbiffgryta

Serverar: 4 portioner

Väldigt gott

Ingredienser

  • 400 g lövbiff
  • 1 stark korv, chorizo eller kabanossen
  • Rapsolja till stekning
  • Salt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 aubergine c:a 150 g
  • 1 röd paprika
  • 1 dl vatten
  • 1 msk rödvins- eller vitvinsvinäger
  • 1 kruka basilika
  • 1 burk stora vita bönor
  • Servera till
  • Pasta eller Couscous
  • Sallad
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Strimla lövbiffen och skiva korven. Stek i olja i en gryta. Salta och ta upp köttet och korven. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär auberginen i bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs löken, vitlöken, auberginen och paprikan i olja i grytan.
    2. Lägg ner köttet och korven. Häll på vattnet och vinägern och låt koka ihop.
    3. Grovhacka basilikan. Tillsätt bönorna och sjud i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö i basilikan.
    4. Servera grytan till pasta eller couscous, sallad och med citronklyftor att pressa över rätten,

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben