Fläskkotlett på italienskt vis

Serverar: 4 portioner

Lättlagade kotletter i en god sås med salvia

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1/2 msk färsk salvia, hackad
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 dl matlagsningsgrädde
  • 1/2 dl parmesanost, riven
  • Instruktioner

    1. Torka av fläskkotletterna och krydda dem med salvia, peppar och salt.
    2. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida.
    3. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min.
    4. Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet.
    5. Strö över parmesanost och servera med smörslungad spenat och pressad potatis.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pokermiljon 16 maj 2013

    Jättegott! och enkelt och snabbt. Toppenrecept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben