En god och lättlagad rätt som är utmärkt "bjudmat".
Ingredienser
4 fläskkotletter
Salt
Peppar
1 dl vatten
½ msk kalvfond
200 g ädelost
Portvinssås
1 dl portvin, gärna Grådask
1 msk kalvfond
2-3 dl grädde
Salt
Peppar
Instruktioner
Salta och peppra kotletterna. Bryn dem på båda sidor i smör. Häll vatten och fond i pannan, låt puttra på svag värme tills kotletterna är färdiga. Lägg gärna över ett lock.
Lägg de färdigstekta kotletterna i en smord ugnssäker form. Fördela osten över kotletterna och ställ in formen i 275 graders ugnsvärme. Gratinera tills osten smält och fått lite färg, det tar 5-6 minuter.
Såsen: Vispa ner portvinet i pannan och ge det ett uppkok.Sila ner i en kastrull och tillsätt grädde och fond. Sjud till lagom konsistens, red av med maizena om du vill ha lite tjockare sås. Smaka av med salt och peppar.