Ädelostgratinerad fläskkotlett med portvinssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En god och lättlagad rätt som är utmärkt "bjudmat".

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl vatten
  • ½ msk kalvfond
  • 200 g ädelost
  • Portvinssås
  • 1 dl portvin, gärna Grådask
  • 1 msk kalvfond
  • 2-3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kotletterna. Bryn dem på båda sidor i smör. Häll vatten och fond i pannan, låt puttra på svag värme tills kotletterna är färdiga. Lägg gärna över ett lock.
    2. Lägg de färdigstekta kotletterna i en smord ugnssäker form. Fördela osten över kotletterna och ställ in formen i 275 graders ugnsvärme. Gratinera tills osten smält och fått lite färg, det tar 5-6 minuter.
    3. Såsen: Vispa ner portvinet i pannan och ge det ett uppkok.Sila ner i en kastrull och tillsätt grädde och fond. Sjud till lagom konsistens, red av med maizena om du vill ha lite tjockare sås. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med potatis och lättkokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben