Fläskkotletter med glaserade äppel- och morotsstavar

Serverar: 4 portioner

Prova gärna den här goda rätten!!

Ingredienser

  • Sås
  • 1/2 gul lök (hackad)
  • 1/2 potatis i bitar
  • 2 äpplen, skalade och urkärnade i bitar
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 2 msk smör (margarin)
  • Morots- och potatisstavar
  • 3 morötter i stavar
  • 5 potatisar skalade i stavar
  • 3 äpplen i klyftor
  • 3 msk flytande honung
  • Några kvistar färs timjan
  • 4 fläskkotletter
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • Vetemjöl
  • Smör (margarin)
  • Instruktioner

    1. Lägg lök, potatis och äpple i en kastrull.Häll på vatten och fond. Koka sakta i ca 15 minuter. Mixa såsen slät med en stavmixer eller i en vanlig mixer. Häll tillbaka i kastrullen och vispa i smöret. Krydda med salt och peppar.
    2. Stek morots- och potatisstavarna på medelstark värme ca 8 minuter. Lägg i äppelklyftorna, ringla över honung och fräs ytterligare någon minut. Klipp över färsk timjan.
    3. Krydda kotletterna med koriander, salt och vitpeppar. Vänd dem i mjölet. Smörstek dem 6-7 minuter på varje sida.
    4. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben