Äppel- och päronchutney

Serverar: 1 portioner

En god variant på en kryddig fruktchutney. Det blir ca 1 liter.

Ingredienser

  • 5-6 äpplen
  • 2-3 päron
  • 3 lökar
  • 3 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 11/4 dl äppelcidervinäger
  • 11/4 dl farinsocker
  • ½ tsk kajennpeppar
  • ½ msk mald ingefära
  • 1½ dl russin
  • Instruktioner

    1. Skala ev frukten, kärna ur och skär i bitar. Skala och skiva löken. Dela tomaterna i klyftor. Skala och skär vitlöken i bitar.
    2. Koka upp vinäger, socker och kryddor. Lägg i alla ingredienser och sjud sakta 20 minuter. Ta av locket och låt lite av vätskan ånga bort under ytterligare 10 minuter.
    3. Häll upp på rena varma burkar med tättslutande lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 8 oktober 2008

    Kanongott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben