Äppel-, citron- och kokoskaka
Serverar:
10 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
En härlig och saftig kaka med goda smaker.
Ingredienser
200 g smör
2½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3½ dl specialvetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
3 dl kokosflingor
2 stora äpplen, fasta och syrliga
½ dl matlagningsgrädde
½ dl citronsaft
Rivet skal från en halv citron
Instruktioner
Rör fett och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Skala och skär äpplena i små tärningar.
Blanda de torra ingredienserna och rör i äppeltärningarna, blanda detta med äggsmeten och rör sist i mjölk- och citronsaftblandningen.
Häll i en smord form bröad med hälften ströbröd och hälften kokosflingor.
Grädda i 175 grader i ca 50 minuter.
Garnera med rivet citronskal.
Liknande recept
Kokoskakor med citron- och romsmak
20
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Kokoskakor
4.5
20 min
35
2
Kokoskakor
4.6
20
9
Äppel- och päronkompott med kanel
4
15 min
1-2
1
Äppel- och päronchutney
5
1
1
Kokoskakor - diabetes
4.9
9
Tropiska kokoskakor
3
Mjuk citron- och chokladkaka med havregryn
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!