Äppel-, citron- och kokoskaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En härlig och saftig kaka med goda smaker.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3½ dl specialvetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 3 dl kokosflingor
  • 2 stora äpplen, fasta och syrliga
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ dl citronsaft
  • Rivet skal från en halv citron
  • Instruktioner

    1. Rör fett och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Skala och skär äpplena i små tärningar.
    2. Blanda de torra ingredienserna och rör i äppeltärningarna, blanda detta med äggsmeten och rör sist i mjölk- och citronsaftblandningen.
    3. Häll i en smord form bröad med hälften ströbröd och hälften kokosflingor.
    4. Grädda i 175 grader i ca 50 minuter.
    5. Garnera med rivet citronskal.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben