Äppel- och pecanpaj med philadelphiakräm

Gott, gott.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g kallt smör i kuber
  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • Smuldeg
  • 5 smulade digestivekex
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 g kallt smör
  • Fyllning
  • 3-4 syrliga äpplen
  • 3 msk farinsocker
  • 3 msk kanel
  • 1 dl grovhackade pecannötter
  • Philadelphiakräm
  • 200 g philadelphiaost
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal från ½ citron
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Hacka ihop mjöl, socker och smör i en matberedare och tillsätt sedan ägget. Kör snabbt till en degklump. Eller smula ihop mjölet med sockret och smöret för hand och rör sedan ner ägget. Rör snabbt ihop till en deg.
    3. Tryck ut degen i en pajform som mäter 24 cm och ställ formen kallt en stund. Förgrädda sedan pajskalet i ca 5 minuter.
    4. Nyp ihop smuldegen och låt den vila kallt.
    5. Skär äpplena i bitar och fördela dem i pajskalet. Strö på farinsockret, kanel och pecannötter. Fördela smuldegen över äpplena och grädda pajen i 25-30 minuter.
    6. Rör ihop Philadelphiakrämen, mjukt och servera krämen till pajen.

    Liknande recept

    4.6
    12-14
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben