Pecanpaj

Serverar: 12-14 portioner

Pecanpaj är en riktig amerikansk kaloribomb men så otroligt god att det är värt att synda för den.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 120 gr smör
  • 3 krm salt
  • 3 krm strösocker
  • 3 msk vatten
  • Pecanfyllning
  • 120 gr smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk maizenamjöl
  • 3 dl ljus sirap
  • 1,2 dl strösocker
  • 3 krm salt
  • 2 ägg lätt vispade
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 175 gr finhackade pecannötter
  • Instruktioner

    1. Pajskal Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Tryck ut degen i en hög pajform med löstagbara kanter. Pensla pajskalet med lite av de uppvispade äggen och nagga i botten och på sidorna, ställ sedan in frysen tio minuter. Förgrädda sedan pajskalet tio minuter i 200 graders ugn.
    2. Fyllning Koka upp smör, socker, sirap, vetmjöl, salt och maizenamjölet i en rostfri kastrull och låt det hela sjuda i tre minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur. Blanda sedan i nötter, vaniljextrakt och de lättvispade äggen. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen 35-40 minuter i 175 graders ugn.
    3. Kyl sedan ner pajen i minst två timmar, servera med vaniljglass och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    mammis 28 juni 2008

    Oh mama mia va god Kunde inte sluta äta

    blyerts 27 februari 2010

    Den var "äckligt" god måste jag säga :D Den försvann i ett nafs och jag blev "tvingad" att göra en till :p

    lenasj65 3 april 2011

    Vilken läcker paj!! Undrade först hur den skulle smaka med all sirap men det blev ju som kola! Perfekt för mig o min familj som är gottegrisar!

    Ackis 4 juni 2012

    Denna blev ju bara så god, tackar för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben