Hasselnötsbrownie med philadelphiakräm

Hasselnötsbrownie med philadelphiakräm

Ingredienser

  • Brownie
  • 150 g smör
  • 150 g grovhackad Fazer ögon mörk choklad
  • 1 3/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 2 msk Fazer ögon kakao
  • 1/3 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ½ dl hela rostade hasselnötter
  • Philadelphiakräm
  • 125 g philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 125 g smör
  • 2 tsk citron
  • Instruktioner

    1. Brownie: Koka upp smöret. Slå det över den hackade chokladen. Blanda i resterande ingredienser i nämnd ordning. Stryk ut ett jämnt lager ca 1 cm på en plåt med papper ca 15x20 cm. Grädda i 200° ca 8 min, den ska kännas kladdig. Låt kallna.
    2. Philadelphiakräm: Vispa upp smör och florsocker. Tillsätt philadelphiaost och citron, vispas luftigt. Stryk sedan på brownien. Skär upp i fyrkanter.

    Liknande recept

    4
    1 h
    4-8
    4

    Kommentarer (1)

    PaulaPudding 12 mars 2011

    En gastronomisk höjdpunkt enligt min man. Serverades med grädde till. Tack. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben