Sockerbullar med Philadelphiakräm och Lemon curd

Serverar: 32 portioner

Det här är bullar som smälter i munnen! Om du gillar Philadelphiaost och lemon curd så är de här bullarna ett måste. Om du fryser in bullarna- pensla dem med smör och doppa dem i socker när du tinat upp dem, annars blir de "mosiga"

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 150 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 msk kardemumma
  • Ca 12 dl vetemjöl
  • Ca 2 dl lemon curd
  • Philadelphiakräm
  • 75 g Philadelphiaost
  • 75 g smör
  • 2 1/4 dl florsocker
  • 1½ msk vaniljsocker
  • Pensling
  • Smör
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm, ca 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att den löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, ägg, kardemumma och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en kvadrat som mäter ca 30x30 cm. Dela degplattan i 16 jämnstora rutor. Blanda Philadelphiaost, smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Lägg en tesked av fyllningen mitt på varje ruta. Lägg en knapp tesked lemon curd ovanpå.
    3. Vik och nyp ihop kanterna, det är viktigt att kanterna sitter ihop ordentligt, annars åker fyllningen ut. Lägg bullarna med skarven neråt på en bakpappersklädd plåt eller lägg dem i bullformar. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
    6. Strax innan du ska servera bullarna, pensla dem med smält smör och doppa dem i socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben