Citronkakor med lemon curd

Serverar: 6-12 portioner

Tid: 45 minuter

Underbart goda och syrliga läckerbitar till kaffet eller teet!

Ingredienser

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk majsstärkelse
  • ¼ tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ¼ tsk salt
  • 50 g smör
  • ¾ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 citron liten, rivet ska
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 dl lemon curd
  • Till pensling
  • 50 g smält smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt med smör. Blanda vetemjöl, majsstärkelse, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ägg och citronskal under omrörning. Varva de torra ingredienserna med mjölken och blanda väl.
    2. Fördela lite smet i botten av formen, klicka ner lemon curd (ca en halv tesked) och fördela sedan resterande smeten över klicken med lemon curd. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt citronkakorna svalna lite.
    3. Pensling: Blanda citronskal och strösocker. Fördela med fingertopparna så sockret blir lite ''blött''. Pensla lite smält smör på varje kaka och doppa varje muffins i citronsockret. Servera dina citronkakor till eftermiddagsfikat/teet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lillaanna6 23 mars 2013

    Det står att man ska varva med mjölken. Men finns ingen mjölk i receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben