Gunillas citronkaka med cream cheese och lemon curd

Serverar: 10 portioner

Tid: 35 minuter

När jag dammade av en gammal receptbok som jag köpt 1994, hittade jag detta receptet. Kakan är saftig och god, lite annorlunda med fyllning av både lemon curd och creme cheese.(se bild) ps.jag köpte Wernerssons creme cheese för halva priset vad Philadelphia kostar. (se bild)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • Skalet av 1 riven citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl hett vatten
  • Fyllning
  • 1 ¼ dl naturell mjukost typ Philadelphia cream cheese (eller ½ paket Wernerssons cream cheese)
  • 1 dl Robertsson lemon curd
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader Vispa ägg, socker och det rivna citronskalet pösigt. Koka upp vattnet, tillsätt och rör om. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt och vispa försiktigt. Häll i smörad och mjölad 1,5 liters rund form. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Låt kakan svalna.
    2. Dela kakan i två bottnar med en vågtandad kniv. Bred ett lager ost och sedan ett lager lemon curd ovanpå. Täck med den andra halvan och tryck till lite. Kakan kan med fördel stå några timmar före servering. Pudra med florsocker precis innan den ska bjudas.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    tigerlilly27 23 juli 2011

    Bakade den här kakan igår och den blev väldigt god och det tyckte även mina fikagäster. Gott med lite syrlighet av citron såhär i sommarvärmen :)

    bibicarlsson 2 september 2012

    Jättegod kaka, syrlig, full av smak. Jag blandade i saften av en halv citron också. Fem stjärnor av mig.

    beca 3 maj 2013

    Har precis bjudit på "din kaka" när vi fikade på jobbet idag. Mycket uppskattad, frisk och god. Lätt att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben