God med citrussmak och inte så söt tack vare lemon curd.
Ingredienser
6 äggvitor
3 dl socker
100 g malda hasselnötter
50 g vaniljssåspulver
3 dl vispgrädde
3 msk lemon curd
1 burk mandariner
Instruktioner
Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt sockret först lite i taget och blanda därefter de malda hasselnötterna med vaniljsåspulvret och vispa försiktigt tills allt blandat sig.
Smörj bakplåtspappret lätt och bred ut smeten. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna och stjälp upp på bakplåtspapper. Gärna med en LÄTT fuktad handduk under för att underlätta att marängen inte spricker när man rullar ihop den.
Skär mandarinklyftorna i småbitar och låt rinna av i sil. Vispa grädden hårt och rör i lemon curd på slutet och vispa sakta färdigt. När marängen är helt kall, bred på grädden och strö sist över mandarinbitarna och rulla försiktigt ihop.
Denna måste jag prova att göra till min gubbe som snart fyller år! Han älskar budapest..
Jättegod! Bjöd mina tjejkompisar på denna och de blev alla förtjusta och bad om receptet.
Den här var toppengod och lätt att göra.
verkar vara ett toppenrecept det skall provas nästa gång det kommer gäster