Citronkaka med lemon curd

Serverar: 10 portioner

En stor och saftig kaka som behöver en bakform som rymmer 2 l. Varm mjölk ger en blankare glasyr än vatten.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 200 g smält smör
  • Ca 2 dl lemon curd
  • Saft från 1 citron
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Glasyr
  • 2 ½ dl florsocker
  • 3 msk varm mjölk
  • Rivet skal från 1 citron
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa formen, värm ugnen till 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det.
    3. Smält smöret tillsammans med lemon curden på svag värme.
    4. Tillsätt smör, lemon curd och pressad citronsaft och vänd försiktigt samman till en slät smet, vispa inte.
    5. Grädda på nedersta falsen i ca 45 minuter. Låt svalna några minuter innan den tas ur formen.
    6. Blanda ihop glasyren och bred över den kalla kakan. Låt glasyren stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben