Äppel- och rosmarinfilé på potatisbädd

Serverar: 8 portioner

En härlig ugnsrätt som har det mesta och gör sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 1 kg fläskfilé
  • 1 ½ kg potatis
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl finhackade färska örter tex. persilja, basilika och rosmarin
  • 250 g körsbärstomater, gärna blandade färger
  • 2 stora kvistar rosmarin
  • 400 g tärnat bacon
  • 3 urkärnade äpplen i klyftor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 rödlökar
  • ½ dl finhackad slätbladig persilja
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skrubba och halvera eller kvarta potatisen. Blanda olja och kryddor och häll det i en långpanna eller eldfast form. Vänd runt potatisen i oljan och sätt in i 225 graders varm ugn i ca 30 minuter.
    2. Halvera eller kvarta tomaterna och blanda ner dem tillsammans med rosmarin, bacon och äppelklyftor i potatisen. Skala och finhacka vitlök och rödlök.
    3. Ansa och putsa köttet och skär små fickor med vass kniv. Fyll snitten med lökhack och persilja. Bryn köttet runtom i smör så att det får fin stekyta och lägg det ovanpå potatisen. Sätt in i ugnen igen och stek tills innertemperaturen är 65 grader, 20-25 minuter.
    4. Skär upp i skivor. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nallepuh13 6 september 2009

    En jättegod rätt!! Kommer att göra den många gånger. Nallepuh13

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben