Rosmarinfilé med fylld potatis

Serverar: 4 portioner

Något jag ska prova så fort jag hinner..

Ingredienser

  • 500 g fläskytterfilé eller skinkfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 35 g soltorkade tomater, marinerade
  • 1 dl ost, lagrad och riven
  • Fyllda potatisar
  • 600 g potatisar, stora
  • 150 g spenat, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl ost, riven
  • Tillbehör
  • Rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Gör så här
    2. Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen i halvor.
    3. Baka den mitt i ugnen tills den är mjuk, 40-45 minuter.
    4. Bryn filén i olivolja i en het stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
    5. Skär djupa skåror i köttet med ca 1 cm mellanrum. Strimla tomatena. Lägg en tomatstrimla i varje skåra och strö över osten.
    6. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och ugnsstek bredvid potatisen de sista 15-20 min. Håll köttet varmt under folie och höj temperaturen till 250°.
    7. Gör spenatröran under tiden. Tina och pressa vattnet ur spenaten. Skala, hacka och fräs vitlöken i smör. Rör i spenaten.
    8. Gröp ur och mosa de bakade potatisarna men spara skalen.
    9. Blanda potatis, creme fraiche och spenatröran. Smaka av med salt och peppar.
    10. Fyll skalen och strö över ost. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben