potatis fylld med torsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är ett recept typiskt Canariskt det är lätt att laga och är väldigt god effter min smak men pröva du ocksâ och ge en kommentar.

Ingredienser

  • 8 stora potatisar
  • 750 g lättsaltad torskfilé
  • 1 1/2 gul lök
  • 1/2 grön paprika
  • 120 g tonfisk (burk)
  • 2 1/2 dl vitvin
  • 1 krm söt paprikapulver
  • 2 msk hackad persilja
  • Ströbröd
  • Olivolja
  • Saffran
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala potatisen och koka den sedan med lite salt och saffran i 10 minuter,häll av vattnet och låt potatisen kallna.
    2. Fram med en stekpanna hacka 1 lök och även paprikan fint olja i pannan i med lök och paprika rör om några minuter därefter torsken och tonfisken rör om så att torsken blir finfördelad ställ åt sidan.
    3. Nu är det dags att holka ur potatisarna med en tesked går det bra därefter fyller vi dem med fiskblandningen och toppar med lite ströbröd för att låsa fyllningen.
    4. Tag nu fram en kastrull som potatisen får plats i på botten,i denna börjar du med att fräsa 1/2 lök finhackad tillsammans med paprikapulver och persilja en liten stund i med vinet och därefter potatisen koka på svag värme i ca: 8 minuter, servera på fat och njut maten och tänk på Syden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben