Äppel- och lingonkaka med valnötter - diabetiker

Supergod.

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 3½ dl Hermesetas Lättströ
  • 3 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g grovhackade valnötter
  • 2 dl färska eller frysta lingon
  • 2-3 syrliga äpplen, gärna röda
  • 125 g margarin
  • 3 ½ dl Hermesetas lättströ
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g grovhackade valnötter, (spara några till garnering)
  • 2 dl färska eller frysta lingon
  • 2-3 syrliga äpplen, gärna röda
  • Garnering
  • Valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175ºC.
    2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
    3. Rör det smälta margarinet och lättströ. Dela äggulorna från vitorna. Vispa i äggulorna, ett i taget och mjölken. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, hackade valnötter och till sist lingon.
    4. Vispa vitorna till vitt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i formen. Skala ev. kärna ur och klyfta äpplena. Stick ner dem i smeten.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter.
    6. Låt kakan svalna något i formen innan du lossar på kanten.
    7. Garnera ev. med lättströ och valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Yvon 25 februari 2011

    Tror att du fått ingredienserna *2 i receptet, om du vill få d korrigerat.. Låter smarrit, skall ta o testa den till sambons glädje.:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben