Pärontosca med valnötter

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb och lättlagad. Inte alltför söt.

Ingredienser

  • 4-5 stora söta mogna päron
  • Toscan
  • 50 g smör
  • 0,75 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • Servering
  • 2 dl lättsockrad vanilj youghut
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala, kärna ur, klyfta päronen. Bred ut bitarna över en smord pajform.
    3. Koka alla ingerdienser till toscan under omrörning i ca. 4 minuter, häll över toscan över päronen. Ställ in i mitten av ugnen i ca. 20-25 minuter eller tills att nötterna har fått lite gyllenfärg.
    4. Servera med vaniljyoughurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben