Lavendelskorpor med valnötter

Serverar: 45 portioner

Torkade lavendelblommor och kardemumma sprider en underbar doft i huset. Valnötterna kan bytas ut mot mandel.

Ingredienser

  • 125 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ tsk stötta kardemummakärnor
  • 2 msk torkade och hackade lavendelblommor
  • 100 g finhackade valnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • Ca 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl, men inte mer än att den går att rulla längder av utan att kladda.
    2. Forma tre längder, platta till dem och lägg dem på en bakpappersklädd ugnsplåt.
    3. Gräddas mitt i ugnen i 175º i 15-20 minuter. De ska endast ha svag färg.
    4. Låt dem svalna en aning och skär längderna på snedden till ca 2 cm breda skorpor.
    5. Lägg dem med snittytan upp och torka dem i 75-100º i en timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben