Havrekakor med valnötter och russin

Serverar: 25 portioner

Tid: 30 minuter

Dessa havrekakor är de godaste jag någonsin ätit! Och ett otroligt lätt recept.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bikarbonat
  • 7 dl havregryn
  • 2 dl russin
  • 2 dl grovhackade valnötter
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader Rör smör, strösocker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten. Blanda mjöl, kanel, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter. Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ut ugnen. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lovisingen 23 oktober 2009

    Sååååå goooooda!!!

    cia83 5 maj 2010

    Så goda. Jag hade dock ingen farin hemma, det gick lika bra att baka med 2 dl rörsocker + ½ dl mörk sirap istället för farinsockret. Klar 5:a! Tack

    Ingevara 12 januari 2013

    Kommer att bli standard till julfikat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben