Serverar: 25 portioner
Tid: 30 minuter
Dessa havrekakor är de godaste jag någonsin ätit! Och ett otroligt lätt recept.
Sätt ugnen på 175 grader Rör smör, strösocker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten. Blanda mjöl, kanel, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter. Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ut ugnen. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.
Sååååå goooooda!!!
Så goda. Jag hade dock ingen farin hemma, det gick lika bra att baka med 2 dl rörsocker + ½ dl mörk sirap istället för farinsockret. Klar 5:a! Tack
Kommer att bli standard till julfikat.