sockerfria havrekakor

gott och enkelt att göra

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 msk diabet socker (eller vanligt socker)
  • 3/4 dl havregryn
  • 1½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. rör smör och socker smidigt
    2. tillsätt gryn+ mjöl
    3. forma till runda kulor (köttbullestorlek) lägg på smord plåt
    4. platta till med gaffel
    5. grädda i 200° ca 10 min

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    alda96 17 juni 2008

    nä fy vad äckligt efter ag hade gjort det så var och smakade så så slängde jag jag gjorde bara vanliga havrekakor jag rekomenderar inte detta recept nä fyy

    Kicki8 21 juli 2008

    Jättegoda kakor.Kommer att göra dem fler gånger. Tack för receptet. Kicki

    elisabethugo 14 november 2008

    Tack för detta recept de var toppen. Jag blandade också i riktigt mörk hackad choklad och hachad mandel. Fick på så vis två olika sorter, de var jättegoda . Bra med så litet socker så alla kan äta, även diabetiker

    elisabethugo 11 augusti 2011

    Har i dag bakat dessa kakor igen. Blandar fortfarande lite hackad mörk choklad och hackad mandel i. Använder 70 % mörk choklad. Tack än en gång för detta recept. Kan inte låta bli dom, de är så goda.

    elisabethugo 14 december 2012

    Nu är det snart jul och jag tar fram detta recept på dessa goda kakor för oss som inte skall ha så mycket socker. Tack än en gång för detta recept.

    Anna 26 maj 2021

    Jättegoda och spröda kakor. Jag bakar med glutenfritt mjöl så ökade mjöl mängden med lite drygt halv dl. Kommer bakas många gånger till.

    Anna 26 maj 2021

    Jättegoda och spröda kakor. Jag bakar med glutenfritt mjöl så ökade mjöl mängden med lite drygt halv dl. Kommer bakas många gånger till.

    Birgitta 4 mars 2022

    Spröda och mycket goda kakor. Bakade med 50/50 smör/margarin. God smörsmak.

    Birgitta 4 mars 2022

    Spröda och mycket goda kakor. Bakade med 50/50 smör/margarin. God smörsmak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben