Sockerfri och mager enkel sockerkaka

Serverar: 12 portioner

Sötad med hermesetas

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 4 ägg
  • 3 dl Hermesetas Lättströ
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Smaksättning
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Eller rivet skal av ½ citron + 2 msk saft
  • Eller rivet skal av ½ apelsin + 2 msk saft
  • Eller rivet skal av 1 lime + 2 msk saft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
    2. Smält margarinet och låt det svalna. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Lättströ pösigt. Tillsätt margarinet, mjölk och smaksättning.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i ägg- smeten. Rör om tills smeten är jämn och slät. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i formen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp.
    5. kcal 130 kolhtdrater g 13 fett g 8

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Maahl 16 februari 2009

    Jag använde Candarel strö och smaksatte med apelsin samt att jag hade chokladdroppar i smeten. Gott!

    Maria Flodin 2 december 2018

    min blev mer en deg än smet så gick inte vända ner vitorna försiktit. blev 2 cm hög efter gräddning.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben