Mager och sockerfri Morotskaka

Serverar: 12 portioner

Sötad med hermesetas

Ingredienser

  • 4-5 morötter, ca 500 g
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl Hermesetas Lättströ
  • 80 g hasselnötter
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk malda kryddnejlikor
  • 1 krm salt
  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175ºC. Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Mal nötterna. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver, kryddor och salt.
    2. Rör i nötter, citronskal, saft och rivna morötter. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp den.
    3. kcal 137 kolhydrater g 4,8 fett g 6,2

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    DevourMe 22 april 2008

    Är hela kakan på 137 kcal eller en bit och hur stor är den biten då?

    babbs 31 oktober 2008

    Jättegod och saftig kaka.

    Hehe11 5 augusti 2012

    Enkel och saftig. Är ju även mjölkfri!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben