Sockerfri och mager Cheesecake

Serverar: 14 portioner

Sötad med hermesetas

Ingredienser

  • 10 digestive kex, 150 g
  • 30 g margarin
  • 1 burk krossad ananas 227 g
  • Fyllning
  • 6 blad gelatin
  • 4 dl mini- eller lättmjölk
  • 4 msk maizena
  • 1 ägg
  • 150 g light Philadelphia cream cheese
  • 2 dl Kesella Gourmet
  • 3 msk pressad saft av juice
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk Hermesetas Lättströ
  • 1 dl kall minimjölk
  • Till garnering
  • Bitar av färsk eller konserverad ananas
  • Frysta eller färska bär
  • Citronmeliss eller mynta
  • Instruktioner

    1. Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smält smör och kör hastigt ihop allt till en smulig blandning. Fördela i en form, 25 cm i diameter med löstagbar kant och tryck till den i bottnen med sked.
    2. Låt ananasen rinna av. Fördela krossad ananas ovanpå smulblandningen och ställ i kylen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda mjölk, maizena och ägg i en kastull. Sjud under ständig omrörning tills såsen tjocknar. Den får inte koka, då stelnar äggulan. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i krämen. Blanda väl. Låt såsen kallna.
    3. Blanda cream cheese, Kesella, citronsaft, vaniljsocker och Hermesetas Lättströ till en slät massa i en skål. Blanda i ostkrämen. Vispa mjölken till skum och vänd ner den. Häll smeten i formen och låt stå i 2-3 timmar i kyl. Lossa ev formens kant och garnera med färska bär.
    4. kcal 153 kolhydrater g 16 fett g 7

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben