Mager och sockerfri morotskaka med glasyr

Serverar: 8 portioner

Sötad med hermesetas

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl hermesetas lättströ
  • 3 dl grovt rivna morötter
  • 2 ½ vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm ingefära
  • 1 ½ dl gräddfil
  • Glasyr
  • 250 g kesella 1 %
  • 1 msk flytande margarin
  • ¾ dl Hermesetas Lättstö
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och hermesetas lättströ tills smeten blir luftig. Tillsätt morötter.
    2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära och gräddfil och rör ned i ägg- och morotsmeten. Häll smeten i formen.
    3. Grädda kakan i 40 minuter.
    4. Blanda alla ingredienserna till glasyren och låt stå kallt en stund.
    5. När kakan är färdiggräddad och har svalnat bred glasyren över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    alda96 10 maj 2008

    jag bara undrar vad är lättströ

    DevourMe 16 juni 2008

    kan jag använda laktosfri fil istället? inte gräddfil utan fil eller lätt yoghurt:P?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben