Morotskaka med himmelsk glasyr

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Så gott och uppskattat av alla åldrar

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl olja
  • 6 dl rivna morötter
  • Glasyr
  • 100 g philadelphiaost
  • 100 g smör
  • 3½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med att riva morötterna, riv lite extra så du har till garnering
    2. Vispa ihop äggen och sockret först, tillsätt sedan de torra ingredienserna. Avsluta med oljan och sist de rivna morötterna.
    3. Smör och ströbröd i en långpanna. Kakan tar ca 1 timme i ugnen på 150 grader.
    4. Medan du väntar på att kakan ska bli färdig så kan du börja med att göra glasyren. Rör ihop allt i en bunke, det underlättar mycket om smöret har stått i rumstemperatur en stund innan.
    5. När kakan är klar så låt den kallna innan du smetar på glasyren och avsluta dekorationen med morötterna.
    6. Hoppas det smakar!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 17 februari 2012

    Verkligen gott. Passar verkligen för alla. Tack så mycket.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben