Morotskaka med glasyr - diabetiker

Serverar: 8 portioner

Har kommer en morotskaka som är saftig och god.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl Hermesetas Lättströ
  • 3 dl grovt rivna morötter
  • 2½ vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm ingefära
  • 1½ dl gräddfil
  • Glasyr
  • 250 g kesella 1 %
  • 1 msk flytande margarin
  • ¾ dl Hermesetas Lättströ
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ tills smeten blir luftig. Tillsätt morötter.
    3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma, ingefära och gräddfil och rör ned i ägg- och morotsmeten. Häll smeten i formen.
    4. Grädda kakan i 40 minuter.
    5. Blanda alla ingredienserna till glasyren och låt stå kallt en stund.
    6. När kakan är färdiggräddad och har svalnat bred glasyren över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Morgondimma 14 december 2011

    Jag testade detta recept (är inte diabetiker, men gav det ett försök ändå) och tyvärr föll det mig inte alls i smaken. Varken glasyren eller själva kakan smakade bra. Den blev väldigt platt och mastig, inte alls som på bilden (fast bilden kanske är lånad?). Det blir inte att göra detta någon fler gång. Men jättebra initiativ!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben