Morotskaka med kanel - diabetiker

Serverar: 20 portioner

Sötningsmedel har betydligt större sötningseffekt än socker, men har inga kalorier eller bara ett försumbart kalorivärde.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl Hermesetas Lättströ
  • 60 g margarin
  • 1 dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 ½ bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 400 g rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175ºC.
    2. Smörj och bröa en bakform. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Smält margarinet. Tillsätt det avsvalnade margarinet och filen i äggblandningen. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och kanel och rör i det. Tillsätt morötterna.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner skummet i smeten. Häll smeten i bakformen.
    4. Grädda i 40–50 minuter. Låt svalna. Skär morotskakan i 20 bitar. Strö över Hermesetas Lättströ vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben