Fladdermuskaka med läskigt god glasyr

Serverar: 10-12 portioner

inte gjort själv men den såg så cool ut att ja ville dela med mig

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 50 g margarin
  • Ströbröd
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk röd karamellfärg
  • Glasyr
  • 50 g margarin
  • 3,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 knivspets svart karamellfärg(finns att köpa på English Shop för 30 kronor)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på175°C och lägg margarinet i formen och ställ in i ugnen.
    2. Vispa ägg och socker pösigt i en matberedare. Ta ut formen ur ugnen och rör runt, så margarinet täcker kanterna.
    3. Häll i margarinet, mjölken och karamellfärgen i matberedaren och vispa runt. Strö formen med ströbröd.
    4. Blanda bakpulvret med mjölet och häll ner i matberedaren. Kör försiktigt tills allt blandats. Fyll smeten i formen och ställ in i ugnen och grädda i ca 35 minuter. Lossa kakan från formen och låt svalna. Under tiden kakan svalnar gör du glasyren.
    5. Smält margarinet i en kastrull.
    6. Ta bort kastrullen från plattan och rör i florsocker och vaniljsocker. Rör i äggulan och färgen. Ställ på platan och rör ca 2-3 minuter så allt blir ordentligt varmt.
    7. Häll glasyren på kakan och låt stelna. Dekorera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    missmuffin 2 januari 2008

    Mumsig som tusan var den! =) Gulligt att du länkar till min blog. =P Tänkte jag slänger in en bild på hur formen ser och och hur kakan var innan glasyren. Köpt på English Store i Linné i Göteborg. Rekommenderas varmt, för de har många häftiga formar... Kika gärna på mina andra recept både här och på min muffinsblogg! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben