Chokadkaka med glasyr

Serverar: 8 portioner

Snabbgjord och jättegod kaka täckt med chokladglasyr.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 msk kakao
  • 1½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret, blanda ner kakao och mjölk.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll i den varma smö blandningen och rör ner mjölet blandat med bakpulver.
    3. Häll smeten i formen och grädda 45-50 minuter.
    4. Smält smöret till glasyren, tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp under omrörning.
    5. Bred ut glasyren över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Eytrik 3 juni 2011

    En god variant är att dela bottnen i två och lägga plommonsylt emellan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben