Enkel sockerkaka - diabetiker
Serverar: 10-12 portioner
En enkel sockerkaka som man kan smaksätta med olika saker, ex;
rivet skal av ½ citron + 2 msk saft
eller rivet skal av ½ apelsin + 2 msk saft
eller rivet skal av 1 lime + 2 msk saft
Ingredienser
75 g margarin
4 ägg
3 dl Hermesetas Lättströ
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smaksättning
2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
- Smält margarinet och låt det svalna. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Lättströ pösigt. Tillsätt margarinet, mjölk och smaksättning.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i ägg-
smeten. Rör om tills smeten är jämn och slät. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp.
Liknande recept
Kommentarer (0)