Enkel sockerkaka - diabetiker

Serverar: 10-12 portioner

En enkel sockerkaka som man kan smaksätta med olika saker, ex; rivet skal av ½ citron + 2 msk saft eller rivet skal av ½ apelsin + 2 msk saft eller rivet skal av 1 lime + 2 msk saft

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 4 ägg
  • 3 dl Hermesetas Lättströ
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Smaksättning
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
    2. Smält margarinet och låt det svalna. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Lättströ pösigt. Tillsätt margarinet, mjölk och smaksättning.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i ägg- smeten. Rör om tills smeten är jämn och slät. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i formen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben